Edzésformák

Power Plate edzés


powerplate1
powerplate2

A Power Plate egy vibrációs edzés, amely harmonikus rezgéseket bocsájt ki, és ez által aktiválja a testet minél több izom összehúzódásra. Az edzés 30 perces , személyi edző által összeállított személyre szabott mozgásprogrammal folyik.

A Power Plate edzés ajánlott mindazoknak:

E fitnesz


efit3
efit1

E-fit tréning

Mai rohanó világunkban, idő vagy energia hiányában egyre kevésbé figyelünk oda az egészséges táplálkozásra, a testmozgásra. Az E-Fit mindössze heti 2×20 percben segítséget nyújt mindazok számára, akik sportosabb, egészségesebb, tudatos életmódra törekszenek!

Remek lehetőséget kínál azoknak is, akik szeretnének egy új, különleges, gyors és hatékony lehetőséget megismerni. Rendkívül jól kiegészíti a hagyományos edzésformákat, fokozza a más sportokban nyújtott teljesítményt, jó erőnlétet és egészséges izomműködést biztosít. Minden bizonnyal vannak és lesznek olyanok, akik munkájukból vagy más okból kifolyólag nem tudnak hetente több órát szánni testmozgásra. Számukra kínál remek alternatívát az E-Fit tréning. Mindösszesen heti 2×20 percben fejleszthetik fizikai állóképességüket, valamint szellemi és testi frissességüket is megőrizhetik.

Sokan gondolják úgy, hogy már évek óta nem sportoltak, és nincs erejük újra elkezdeni, lassan felépíteni, elérni a régi formájukat. Az EMS edzéssel ez az idő lerövidíthető, hamarabb formába jöhetünk, hiszen izmaink előbb fognak készen állni a nagyobb terhelést igénylő munkára. Ezáltal a kedvet is meghozza a mozgáshoz, sikerélményünk lesz, hiszen észrevehetően javul a teljesítmény akár az EMS edzésen belül, vagy akár más területen, legyen az futás, kondi termi erősítés, kerékpározás, stb.

Ez utóbbi hatás a legfontosabb, hiszen a rekreációban a legfőbb cél az, hogy egészségesen, tartalmasan éljük meg szabadidőnket, melynek meghatározó eleme a sport és a testedzés.

Gerinctorna


Egyre Jobban Gerinctorna

Stúdiónkban Személyre szabott gerinctorna is lehetséges.

A gerinctorna alkalmával páciens állapotát felmérve állítunk össze személyre szabott tornaprogramot, ezalatt csak vele foglalkozunk, figyelve a gyakorlatok megfelelő kivitelezésére. A torna leginkább a civilizált (ülő) életmódból adódó problémák (hát-és derékfájás, rossz tartás stb.) megszüntetésére, megelőzésére szolgál.

Tréning lényege a gerinc ízületeinek alapos átmozgatása, a gerinc működésében résztvevő izmok erősítése, nyújtása. A torna alapvetően egészséges embereknek összeállított preventív jellegű edzésprogram, ahol komoly fizikai megterhelést kap a törzsizmok (hát-és hasizmok), a farizmok, és a vállizmok funkcionális, saját testsúllyal végzett gyakorlatokkal kombinálva, ezért elsősorban nem az időseknek és a gerincbetegeknek ajánlott.

Haladó pácienseinkkel a TRX használatával biztosítjuk az izmok további fejlődésének lehetőségét.

Funkcionális Személyi edzések

Funkcionális Személyi edzések

Stúdiónkban elérhető a Funkcionális szemléletű személyi edzés, ami azt jelenti hogy nem konditermi környezetben súlyokkal dolgozunk, hanem egyéb eszközök széleskörű felhasználásával leginkább saját testsúlyos gyakorlatokkal, valamint futópad használatával építjük fel az edzéseinket.

Lehetőség van Nálunk 45 és 60 perces személyi edzésekre. Az árakat az Árlistánkban megtalálod.

Legfontosabb eszközeink:

Mit is jelent a Funkcionális tréning?

A funkcionális tréning lényege, hogy olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek a mindennapi életben is megállják a helyüket, melyek során a testünk, az izmaink a maguk természetes módján mozognak.

Nem izoláltan eddzük az egyes izomcsoportokat, hanem egy egységes egészként tekintünk a testre.

Ennyire egyszerű az egész, nem kell semmi túlbonyolított dologra gondolni. Nem attól funkcionális tehát egy gyakorlat, hogy TRX-szel és kettlebellel végezzük egy bosu labdán állva, és nem is attól, hogy több gyakorlatot kombinálunk össze egy összetett mozdulatsorrá.

Mást jelent a funkcionális edzés egy élsportolónak, azon belül is más mondjuk egy súlyemelőnek, más egy úszónak és más egy kézilabdázónak, és mást jelent egy hobbi sportolónak is, és annak is, aki mondjuk a napi 8 óra ülőmunka hatásait szeretné edzéssel kiküszöbölni.

A lényeg, hogy mindenkinek olyan gyakorlatokat kell végeznie, ami a céljaihoz hozzásegíti. Minden sportágban más mozdulatsorok építik fel az erősítő edzéseket, mindenkinek más mozgásminták begyakorlására van szükségük ahhoz, hogy a legoptimálisabban tudják fejleszteni a képességeiket.

Funkcionális edzés

Néhány alapelv viszont mindenkire igaz, ha funkcionális edzésről beszélünk: