Gyógytorna

Mozgásközpontunkban több gyógytornász is várja a hozzánk érkezőket .

A gyógytorna az a fizioterápiás módszer, amellyel az egyes mozgásszervi panaszokat, sérüléseket hatékonyan kezeljük. Rendelőnkben diplomás gyógytornász segítségével egyénre szabott mozgáskezelést biztosítunk.

A gyógytorna kezelések elsődleges célja a fájdalom csökkentése, az ízületi mozgások javítása és teljessé tétele. Betegeink a kezelések alatt megtanulhatják, hogy saját maguk mit tehetnek panaszaik csökkentése, megszüntetése érdekében.

Nálunk a gyógytornával a hát- és derékfájás nem csak tünetmentessé, hanem el is felejthetővé tehető.
A hátfájás és a derékfájás többnyire izomfájdalom következménye. Ez elég leggyakori probléma a csökkent napi mozgásmennyiség miatt. Századforduló után minimálisra csökkent a napi fizikális terhelés a nyugati világban.

Sok tényező közre játszása az alapja amik összességében már serdülőkorban gerincferdüléshez vezethet. Általában az első panaszok 30 és 50 év között jelentkeznek, melynek okai a túlnyújtott hátizmok és a gerincízületi szalagok aszimmetriája, gyengülése melyek nem megfelelő terheléstől, túlterheléstől alakulhat ki.

Modern társadalmunk mozgásszegény életmódja is a rossz tartáshoz vezet, mely megbontja a gerinc természetes egyensúlyát. A fájdalom jelzi, hogy a csigolyák elmozdultak a megfelelő pozícióból, terhelési vonalból.

Ilyenkor a szervezet, automatikusan próbálja rögzíteni az elmozdult csigolyákat, a gerinc mellett futó izomkötegek segítségével. Ennek is az egyik jellemző következménye mikor a gerinc két oldalán futó izom görcsbe feszül. Ezt a görcsös fájdalmat meg lehet szüntetni különböző gyógyszerekkel, de hatásuk viszonylag rövid ideig tart, ugyanis a gyógyszeres kezeléssel nem a kiváltó ok lett megszüntetve.

Elsősorban az alábbi állapotokkal, betegségekkel kezeljük a hozzánk fordulókat:

-Gerincsérv

-Gerincferdülés

-Egyéb nyak-, hát- vagy derékfájdalommal járó gerincproblémák

-Tartási rendellenességek

-Balesetek, sportsérülések utáni állapotok (törés, szalagszakadás)

-Műtét utáni állapotok

-Csontritkulás

-Ízületek kopásos betegségei

Mindenképpen huzamosabb ideig tarthat a panaszmentes állapot a rendszeres gyógytornával.